[...] do przebudowy tkanki mięśniowej uszkodzonej podczas treningu. Najlepiej spożywać białka, których skład aminokwasów jest pełny. Zalicza się do nich białka zwierzęce: drób, ryby, wołowina, cielęcina, jaja, mleko, chudy twaróg oraz inne przetwory mleczne. Przyjęło się, ze ilość spożywanego białka dziennie powinna wynosić 2-3g na kg masy ciała. [...]
heh. No ja tez jestem 'jaroszem'. Nie wiem do jakiej grupy wegetarian sie przypisac (jadam przetwory mleczne, wszelkiego rodzaju warzywa i owoce, a ponadto ryby... heh .... mam diete coś w rodzaju Jezusa ;) ) Nie jem miesa od 7 lat. Teraz jako 19 latek jestem normalny :D . Tzn. rozwinelem sie tak samo jak moi rowiesnicy. Cwiczylem na silowni ... [...]
Nie wyobrażam sobie spożywania 150g płatków owsianych, duże obciążenie dla układu trawiennego. Gorsza strawność pokarmu sprawia, iż składniki odżywcze w nim zawarte są gorzej przyswajalne. Ryby z puchy są ubogie w wartości odżywcze, dodatkowo charakteryzują się wysoką zawartością zanieczyszczeń środowiskowych (rtęć) pozbawiona praktycznie omega-3. [...]
[...] gramów dziennie jest prawie bezskuteczne. Kreatyna jest naturalnym związkiem pełniącym rolę nośnika energii w organizmie. Jej naturalne źródła to przede wszystkim mięso i ryby. Wraz ze znaną substancją ATP kreatyna tworzy natychmiastowe źródło energii dla nawet najbardziej obciążonego organizmu. Kreatyna spalana jest znacznie wcześniej w [...]
No... A teraz uważnie przeczytaj to: "1. Należy spożywać 6-7 posiłków co 2,5 - 3 h 2. Należy w każdym posiłku spożywać "pełne białko" (zawierające wszystkie aminokwasy) 3. Należy w każdym posiłku spożywać węglowodany o w miarę jak najniższym I/G pochodzące z warzyw(najlepiej włóknistych) i owoców 4. Należy dbać aby posiłek przed [...]
[...] co naprawdę jesz i są tam wartościowe składniki, nie ma żadnych hormonów. Ewentualnie sklepowe jak najmniej przetworzone ale nigdy nie w takich ilościach. Sięgaj po jajka, ryby, mięso, warzywa strączkowe - to najlepsze źródła białka. A Tobie szczególnie jest teraz potrzebna urozmaicona, zdrowa dieta bogata we wszystkie składniki odżywcze. [...]
[...] uzupełnienia. Ostatni posiłek nie musi być pozbawiony węglowodanów, lecz wszystko zależy od rozkładu makroskładników i bilansu kcal w ciągu dnia. Warto wprowadzić również ryby, które bogate są w kwasy tłuszczowe z rodziny omega 3, wapń, witaminy z grupy B, oraz pozostałe istotne składniki odżywcze dla naszego organizmu. Oczywiście pamiętaj o [...]
wklejam z linku o zbilansowanej diecie redukcyjnej : Składniki odżywcze Białko -tylko areoby - minimum 1,6 g na kg masy ciała -trening siłowy - minimum 1,8 g na kg masy ciała Co jemy? W miarę chude gotowane/parowane mięso(pierś kurczaka, ale także czerwone mięso posiadające pewną przewagę jeśli chodzi o hamowanie głodu). Ryby najlepiej z [...]
I tak: Śniadanko: - kawka ricore 1:1 z mlekiem 1,5% - 2 jajka gotowane na twardo lub jajecznica z dwóch jaj - 1 kromka chlebka razowego z chrzanem i wedliną mało białka, brak zdrowych tłusczów, to jest posiłek dający power na cały dzień i możesz do niego wsadzić aż 30% swojego dziennego zapotrzebowania i dobrze jak jest w nim wszystko II [...]
Pierwsze pytanie odnośnie przeznaczenia? Najprostsza odpowiedz: dla wszystkich którzy chcieliby zmieścić się w korzystnym dla zdrowia poziomie tkanki tłuszczowej - dla mężczyzn będzie to 10-15% dla kobiet 18-24%. Przejdźmy do konkretów - podstawowe pytanie jak czujecie się po takim posiłku: duża porcja gotowanej piersi z kurczaka (150g), średnia [...]
[...] wszystkie niezbędne składniki odżywcze. Nie ograniczaj się do wybranych produktów, warzywa mogą być dodawane do każdego posiłku. Warto również wplątać w swój jadłospis ryby/najlepiej celuj w tłuste morskie ( solidna dawka Omega-3 ) to samo z zdrowymi tłuszczami, to nie tylko oliwa z oliwek. ( orzechy włoskie, migdały nerkowca, laskowe i.t.d [...]
[...] pieczywo) Białko (chude mięso/kurczak/indyk/wołowina/wieprzowina) Tłuszcze (oliwa z oliwek,olej lniany) Jeśli źródłami białka są tłuste mięsa lub tłuste ryby,nie dodajesz tłuszczu. 3.Przed treningiem Węglowodany złożone plus dodatek owoców np.banany(lub jeśli czas między posiłkiem a treningiem jest zbyt krótki same owoce) [...]
[...] smalcu i masła. Wystarczająca ilość tłuszczu zwierzęcego dostarczana jest bowiem z produktami mięsnymi i mlecznymi. Ważną pozycję w jadłospisie sportowca powinny stanowić ryby, które dostarczają nie tylko wartościowego białka, ale i kwasów tłuszczowych z rodziny omega-3, których udział w ogólnej puli energii powinien wynosić ok. 2%. Białko - [...]
[...] białka. Wszelkiego typu wędliny do wyrzucenia. Masz sporą ilość tłuszczu, lecz brakuje tych zdrowych, włącz produkty takie jak ( oliwa z oliwek, orzechy, awokado, tłuste ryby, olej lniany, pestki nasiona i.t.d ) Tuńczyk nie więcej niż x 3 w tygodniu, staraj się celować w świeże morskie ryby. Ten banan na noc nie potrzebny całkowicie, owoce [...]
[...] ( 2-2.5g/kg ) , podbij tłuszcze ( 1-1.5g/kg ) resztą możesz uzupełnić węglowodany. Zwiększ ilość zdrowych tłuszczy w diecie, produkty między innymi jak ( awokado, tłuste ryby, oliwa z oliwek, pestki, nasiona, orzechy ) tuńczyk nie więcej niż x 3 w tygodniu, celuj w świeże morskie ryby. Co do warzyw, staraj się jeść świeże, brakuje owoców. [...]
[...] pieczywo) Białko (chude mięso/kurczak/indyk/wołowina/wieprzowina) Tłuszcze (oliwa z oliwek,olej lniany) Jeśli źródłami białka są tłuste mięsa lub tłuste ryby,nie dodajesz tłuszczu. 3.Przed treningiem Węglowodany złożone plus dodatek owoców np.banany(lub jeśli czas między posiłkiem a treningiem jest zbyt krótki same owoce) [...]
[...] -naczyniowego. Dzieje się tak ponieważ ich codzienny jadłospis obfituje w nienasycone kwasy tłuszczowe - ważny składnik odżywczy, który występuje w takich produktach jak ryby morskie, owoce morza, orzechy . Grecy czy Hiszpanie między innymi ze względu na ilość spożywanych nienasyconych kwasów tłuszczowych przy jednoczesnej niskiej podaży [...]
[...] na pełnowartościowe(pochodzenia zwierzęcego) i białka niepełnowartościowe(pochodzenia roślinnego). Głównymi źródłami białek są: -mleko i jego przetwory, -mięso, -drób, -ryby(np. tuńczyk), -soja, -groch, -fasola, -kasza gryczana, -bób... Energetyczne Składniki energetyczne to składniki, których spalanie dostarcza organizmowi energii [...]
[...] do przebudowy tkanki mięśniowej uszkodzonej podczas treningu. Najlepiej spożywać białka, których skład aminokwasów jest pełny. Zalicza się do nich białka zwierzęce: drób, ryby, wołowina, cielęcina, jaja, mleko, chudy twaróg oraz inne przetwory mleczne. Przyjęło się, ze ilość spożywanego białka dziennie powinna wynosić 2-3g na kg masy ciała. [...]